satt-ostergotland-i-rorelse

Region Östergötland

Sätt Östergötland i rörelse

Sätt Östergötland i rörelse.nu

Välkommen till mötesplatsen för alla som arbetar för att sätta Östergötland i rörelse! Syftet är att stärka ett långsiktigt arbete för jämlik hälsa genom ökad fysisk aktivitet – där nyckeln till framgång är samverkan. Fundera på hur du och din organisation kan medverka till det.

Alla goda exempel

Våra arenor

Goda exempel

Vi arbetar med fem arenor där vi samlar goda exempel på saker som görs för att främja fysisk aktivitet och rörelse i Östergötland. Det gör vi för att sprida kunskap vidare och inspirerar andra. Har du också ett gott exempel som du vill dela med dig av? Hör av dig till oss och berätta mer!

  • Hälsan i centrum i nyttig kurs – Titta jag tränar musklerna, jag ska bli stark, ropar Anne Jonsson och drar i ett resårband med handtag.
    Det är full fart i gymmet. På LSS-verksamheten Årstiden i Linköping har hälsan kommit att spela en stor och viktig roll.
  • Tydligt budskap från nya direktören ”Rör du på dig så lever du längre.” Med det tydliga konstaterandet tar Annica Öhrn sig an sitt nya uppdrag som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Östergötland. –Jag brinner för det hälsofrämjande arbetet, säger hon.
  • Det finns hopp för glädje och starka ben Föreställ dig 32 422 722 hopp med hopprep. Och vilken motion och glädje alla dessa hopp har gett barn och vuxna i skolor och föreningar runt om i Sverige. Dessa svindlande trettiotvå och en halv miljoner skutt är resultatet av 2022 års Hopprepsskoj. Nu är det dags igen!
  • Bara fördelar med gåfotboll Vilken är den största gemensamma nämnaren mellan idrottsföreningar och pensionärsföreningar i Sverige?
    Just det – gåfotboll. Den snabbast växande idrotten i landet just nu.
  • Unga canceröverlevare får hjälp av naturen Projektet Waya vill hjälpa unga personer som överlevt cancer att må bättre med hjälp av naturen. De som har genomlidit sjukdomen har ofta tappat förtroendet för sin egen kropp. – Att utmana sig själv på en lagom nivå i vildmarken kan hjälpa för att hitta tryggheten och för att lita på sin fysiska förmåga igen, säger forskarna Mats och Miek Jong.