satt-ostergotland-i-rorelse

Inför The Active day: Hur kan innovation revolutionera våra liv?

Den digitala revolutionen har förändrat våra beteenden. Vilka komponenter och färdigheter behöver vi i framtiden för att skapa hållbarhet? Och hur kan innovation och digitaliseringen revolutionera våra liv?

 Niklas Huss är innovationschef på Länsförsäkringar med lång erfarenhet av att driva och stödja digitaliserings- och transformeringsprojekt i stora organisationer. Nu kommer han till Linköping och The Active day för att prata om hur vi skapar en innovativ och hållbar förändring för att möta framtidens behov.

– Vi behöver ett mindshift, säger han. I bransch efter bransch inträffar stora förändringar när nya affärsmodeller och ny teknologi gör framsteg. Det skapar möjligheter för alla typer av företag och organisationer, leder till nya sätt att arbeta och öppnar dörren för ett nytt ledarskap. Men för att lyckas med innovation och transformation i en snabbrörlig värld krävs mod och förmågan att tänka nytt, framförallt i traditionella organisationer.

I sin föreläsning delar Niklas med sig av framgångsfaktorer i att driva hållbar förändring.

– För att identifiera nya insikter och ett lärande i hela organisationen utförs innovationspiloter tillsammans med kunder, experter och medarbetare under cirka sex månader. På detta sätt skapas transparens, delaktighet och lärande i hela organisationen men även utåt mot kund, säger Niklas.

Under föreläsningen kommer han att visa exempel på olika innovationspiloter som bland annat berör hur vi kan skapa fysisk och psykisk hälsa.

Textansvarig: Sofie Drake af Hagelsrum
Faktaansvarig: Matti Leijon

Relaterad information

Innovation Week arrangeras under vecka 45 i Östergötland och The Active day är ett nytt inslag för i år. Under samlingsrubriken ”Utmaningsdriven innovation för rörelse” kommer flera föreläsare att inspirera under tisdagen. Niklas Huss är en av dem.

Fler goda exempel

  • Det här problemet måste angripas!

    Gamification och serious games är två sätt att förena nytta med nöje. Aseel Berglund, lektor vid institutionen för datavetenskap vid Linköpings universitet, använder teknikerna för att locka kontorsanställda att röra på sig mer i sin arbetsvardag. - Vi vill skapa livsviktiga vanor, säger hon.
  • Friskvård är ett bidrag till välmående

    Ett hållbart arbetsliv hos en omtänksam arbetsgivare. Det vill Valdemarsviks kommun erbjuda sina anställda. Att underlätta möjligheterna till träning och rörelse genom att höja friskvårdsbidraget är ett stort steg i riktning mot ökat välmående och trivsel.
  • Jakten på klimatsmarta aktiviteter

    Ta en promenad till matbutiken och bjud med maken eller barnen så att ni kan prata under tiden. Skaffa dig ett mål att träna för, till exempel att du ska lära dig stå på huvudet. Skriv upp hur mycket det kostar att tanka – så att du får en tankeställare och tar cykeln istället.
  • Variation i arbetet motverkar ohälsa

    Vilka rörelser skapar hälsa? Vilka rörelser skapar ohälsa? Hur farligt är det att inte röra sig? Och hur mår den medarbetare som det rör sig för mycket omkring? Det är frågor som docent och ergonom Charlotte Wåhlin ställer ofta i sitt yrke. – Nyckelordet är variation, säger hon.
  • Josip jobbar sig till kondition och muskler

    Tänk att få träna på arbetstid och samtidigt utföra sitt jobb. – Det är perfekt, säger Josip Ivicevic som cyklar omkring i Linköping och levererar varor för Schenker.
  • The Active Day fick deltagarna att sätta innovation för rörelse överst på agendan

    200 deltagare med olika bakgrund, ålder och uppdrag, samlades under en intensiv dag den 5 november i Campushallen i Linköping, för att genomföra The Active Day – Utmaningsdriven innovation för rörelse.