satt-ostergotland-i-rorelse

Rekordstort intresse för skridskouthyrningen på Isovalen

Isovalen invigdes 2011 och kom till som resultatet av ett medborgarförslag i samband med att friidrottsarenan planerade byggas. Campushallen organiserar uthyrningen av skridskor, och kan konstatera att utifrån deras statistik är intresset rekordstort och har närapå tiodubblats sedan starten 2013.

– Vi ser ett stadigt ökande intresse, både från studenter och barnfamiljer, som kanske inte har möjlighet att köpa utrustning. Det är enkelt att ta sig hit och generösa öppettider. Att hyra utrustning är billigt, så sammantaget blir det ett bra och enkelt alternativ för den som vill komma ut och röra på sig vintertid, oavsett om sjöisarna håller eller ej, berättar Pia Carlsson, verksamhetschef för Campushallen/LSIF.

Även den allmänna uthyrningen av skridskor bygger på ett medborgarförslag, och det uppdraget genomförs alltså av Campushallen/LSIF (Linköpings studentidrottsförening) sedan 2013.

– Vi kan konstatera att uthyrningen har ökat från 179 stycken 2013 till 1874 under förra säsongen. I år är det redan 1580 uthyrningar, så vi går mot ännu ett rekord! Det är roligt att medborgarna engagerar sig i kommunens fritidsanläggningar och att medborgarförslagen får gehör. Genom att följa antalet uthyrda skridskor så här, så kan vi också hålla koll på hur stort intresset är, vilket kan vara svårt annars, eftersom inträdet är gratis och folk kommer och går som de vill så länge Isovalen är öppen, konstaterar Pia Carlsson.

Uthyrningsstatistik:

1580 hittills denna säsongen till och med 10 februari 2019
1874 st uthyrningar säsongen 2017-2018
967 st uthyrningar säsongen 2016-2017
877 st uthyrningar säsongen 2015-2016
741 st uthyrningar säsongen 2014-2015
179 st uthyrningar säsongen 2013-2014

Textansvarig: Sofie Drake af Hagelsrum
Faktaansvarig: Matti Leijon

Populär vinteraktivitet

Full fart på Isovalen.

Fler goda exempel

 • Positiv kampanj lockar folk att göra allemansrätt

  Den svenska allemansrätten är unik. Den består av råd och regler som inte ska ses som begränsningar – utan som möjligheter. Det är budskapet i Naturvårdsverkets nya kampanj ”Det är lätt att göra allemansrätt.”
 • Gemensamma aktiviteter skapar gott mående

  Hur mår du? En enkel fråga med ett betydande svar. Och ännu viktigare är kanske frågan; är du medveten om att allt du gör påverkar hur du mår? Genom projektet ABC – för god psykisk hälsa, vill Region Östergötland uppmuntra invånarna att fortsätta eller börja med aktiviteter som får dem att må bra.
 • Tuff och rolig sport som fostrar ledare

  Brottningsmatcher, hårda kollisioner och tuffa kamper. Lag mot lag, man mot man. Med en boll. I en båt. Inomhus i bassäng med slätt vatten, eller utomhus i öppet vatten med vind och vågor.
 • Träning fungerar på alla språk

  Kateryna Pereverziera sätter sig i benpressen, maskinen som stärker benens fram- och baksida. – Ett, två, tre … när jag räknar repetitioner så kan jag stänga av andra tankar en stund, säger hon.
 • Discgolf är roligt och nyttigt - dygnet runt

  I Grebo har discgolfen blivit något av en folkrörelse. På den tolv hål långa banan avverkas närmare 10 000 mil om året – till fots. – Folk kommer hit från hela länet för att spela, säger Pontus Henriksson, föreningens kassör.
 • ”Det är våra ungar det handlar om!”

  Fler barn i rörelse. Med det tydliga målet i sikte höjer Mjölby kommun summan för föreningsbidrag med 1,5 miljoner och arbetar samtidigt för att skapa ett närmare samarbete med ortens idrottsföreningar. - Vi har ju alla samma intresse, säger Kristin Kellander (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Det är våra ungar det handlar om!